Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Големите надежди на Форс Индия приключиха с 8 точки от надпреварата на...

Големите надежди на Форс Индия приключиха с 8 точки от надпреварата на Силвърстоун

34
0
Люис Хамилтън,Пол ди Реста

Големите надежди на Форс Индия за Гран при на Великобритания се оказаха неоправдани, но не поради липса на скорост в болидите VJM06. Все пак и двамата пилоти на екипа Адриан Сутил и Пол ди Реста финишираха в топ 10, но и те, както и целият екип, мислеха в началото на уикенда, че ще постигнат нещо още по-добро.

След старта състезанието ми изглеждаше много добре, тъй като и без това планирахме стратегия с две спирания в бокса, а аз бях стигнал четвърта позиция в първия тур – коментира Сутил. – Беше предизвикателство да се грижа за гумите, но основният проблем за мен се оказа втората кола за сигурност, тъй като съперниците около мен решиха да спрат в пита. Аз останах на пистата и при рестарта бях трети, но момчетата зад мен бяха с по-свежи гуми и имаха огромно предимство. Затова ме задминаваха толкова лесно в последните обиколки. Разочароващо е да отидеш толкова назад съвсем малко преди финала, но седма позиция все пак е удовлетворителен резултат.

Подобна грешка в стратегията допуснаха и в друг тим – Лотус, заради което Кими Райконен изтърва подиум.

Пол ди Реста пък изживя куп противоположни емоции през последните два дни. Радостта му от спечеленото в квалификацията пето място на грида се стопи, когато се оказа, че колата му е по-лека от допустимия минимум. Стюардите го дисквалифицираха, но разрешиха да стартира от дъното на колоната. Шотландецът се оказа предпоследен, тъй като Гийдо ван дер Гарде бе с наказание от Канада. От там до финала Ди Реста непрекъснато се бореше и стигна деветото място.

Това не бе от най-чистите ми състезания, но като се има предвид всичко, случило се този уикенд, мисля, че можем да сме доволни от двете точки. Счупих предното си крило в опит да изпреваря Нико [Хюлкенберг], така че с екипа решихме да го сменим при излизането на сейфти кара. Това вероятно ми коства няколко позиции. Към края на състезанието бях със свежи гуми и доближавах [Даниел] Рикиардо, но дистанцията свърши, а не бях достатъчно близо. Беше уикенд на върхове и падения, но определено е хубаво, че отново взехме точки, при това и с двете коли – заяви Пол.