Начало BG спорт Голям интерес към Писта Стара Загора, 68 подадени заявки

Голям интерес към Писта Стара Загора, 68 подадени заявки

4394
0
Константин Маршавелов, снимка: Асен Илиев

Цели 68 пилоти са подали заявки за участие на Писта Стара Загора. Състезанието ще бъде 4-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. Бройката е рекордна откакто състезанието беше възобновено през 2015 г.

Причината за големия интерес от една страна е това, че повечето пилоти лично са получили покани от организаторите от АСК Стара Загора. От друга, след отлагането на Писта София, състезание от шампионата не е имало повече от 2 месеца. И сега пилотите са зажаднели да карат.

Най-много по традиция са заявките в серия Спорт – 23

На линия са всички водещи пилоти, сред които шампионът и лидер в класирането Йордан Методиев, Александър Димитров, Александър Антов, Любен Емануилов, Деян Куманов и др.

В клас Туринг (до 2000 куб.см) заявките са рекордно много за последните 5 години. Там участие ще вземат 18 пилоти. Втора победа за сезона ще гони шампионът Иван Влъчков (АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2), който преди седмица участва успешно на Писта Белград, която беше кръг от местния шампионат и 10-и от този на Централнo-Eвропейска зона (CEZ).

Сред конкурентите му са Димитър Кондев, Станислав Паришков, Стоил Неков, Стоян Апостолов, Кольо Карастоянов също от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2, Давид Будев (който липсва в графиките), Кристиян Христов, Стоил Неков, както и председателят на АСК Стара Загора Илия Бояджиев.

За Купа Лада интересът също е голям. Там заявените пилоти са 16, сред които личат имената на Иван Лишев, Крум Крумов, Огнян Патенов, Дончо Дончев, Евгени Семерджиев, Владимир Ганев и др.

Във висшия клас Макси бройката на заявките също е необичайно висока – 11. Ще участват лидерът в първенството Пламен Камбуров, шампионът за последните 4 години Константин Маршавелов, Румен Киров, Илия Царски, и Камен Василев.

Между всяка серия зрителите на Писта Стара Загора ще могат да се насладят на специално подготвено дрифт шоу. Специално ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще получи най-добре представилият се старозагорски пилот.

И тази година ще има приз за Fair Play пилот, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева. Тя е дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров. Новото през тази година е специална томбола с индивидуални изненади, която ще бъде разиграна по време на награждаването.