Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Голямо наказание грози Рено, ако тимът бъде признат за виновен, смята Ралф...

Голямо наказание грози Рено, ако тимът бъде признат за виновен, смята Ралф Шумахер

2375
0
снимка: Рено

Много сериозно наказание може да получи тимът на Рено, ако бъде признат за виновен в използването на нелегална система за спирачките. Това смята бившият пилот от Формула 1 Ралф Шумахер.

След Гран при на Япония тимът на Рейсинг Пойнт подаде контестация срещу колите на френския тим. Обвинението е, че екипът от Енстън използва предварително настроена система за регулиране на баланса на спирачките, която не е позволена от правилата.

От федерацията обявиха, че протестът е допустим. Тя изиска електронните блокове и воланите, използвани в колите на Даниел Рикиардо и Нико Хюлкенберг на Сузука. Предстои да бъде направен детайлен анализ.

Според Ралф такава система би давала голямо предимство. „Нормално пилотът е отговорен за това да настройва баланса на спирачките, каза германецът пред Sky Sports.

– И ако това се случва автоматично, можеш да спираш по-късно и да влизаш с по-голяма скорост във всеки завой. Подозрението на Рейсинг Пойнт трябва да има основания, защото не обвиняваш даден отбор в нещо такова, ако не си 100% сигурен. Ако те са прави, това ще е катастрофа за Рено.“

Според Шумахер, наказанието може да бъде дори изхвърляне от шампионата, ако се окаже, че тази система е използвана от много дълго време.

Ако е ползвана само в последните няколко състезания, то може да последва дисквалификация на Рикиардо и Хюлкенберг от тях.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter