Начало Автомобили Goodyear и Dunlop са водещи в тестовете на зимните гуми на ADAC

Goodyear и Dunlop са водещи в тестовете на зимните гуми на ADAC

1419
0

Goodyear и Dunlop спечелиха първо място в годишните тестове за зимни гуми, проведено от ADAC, TCS и ÖAMTC, съответно за немския, швейцарския и австрийския пазар.

Тестът сравнява гумите по седемнадесет взискателни критерия. Тази година фокусът е върху популярния размер 195/65R15, който е монтиран на един от най-продаваните автомобили – Volkswagen Golf.

Goodyear UltraGrip 9+ е оценена от тест-пилотите като много балансирана гума. Тя е добра на сухи и мокри пътища, както и на сняг. Отбелязва впечатляващи резултати и по отношение на износването и разхода на гориво. Заема първо място и в изпитанията за шофиране на лед. Две иновации на Goodyear допринесоха за този печеливш резултат. Технологията Mileage Plus защитава гумата при неравни пътища, за да осигури по-добро представяне при пробега. Технологията Winter Grip пък и осигурява изключително сцепление на сняг и лед.

За Dunlop, най-добрият резултат за Winter Response 2 е повторение на победата в теста от през 2018 г. Тест пилотите отбелязват много силно представяне на гумата на сухо, мокро, сняг и заледени повърхности. Този резултат се дължи на отличително разположените под ъгъл ламели на раменните блокове на гумата. Това позволява на Dunlop Winter Response 2 да управлява центробежните сили, за да осигури по-добро сцепление на сняг и лед в завой.

Най-добри резултати в теста за високопроизводителни зимни гуми

Тествани са и гуми 225/50R17, монтирани на много по-големи автомобили като Volvo V60, Skoda Octavia, BMW 3 Series и Mercedes C Class. В този размер Dunlop Winter Sport 5 спечели общата най-висока оценка. Goodyear UltraGrip Performance+ също сред трите гуми, които получиха най-добра оценка от тестерите.

Dunlop WinterSport 5 беше най-добре представилата се гума на сняг, като Goodyear UltraGrip Performance+ е оценена като много балансирана гума при всякакви условия.

„Заемането на четири от седемте челни позиции в една от най-уважаваните издания за тестове в индустрията е свидетелство за технологията в най-новите гуми в портфолиото на марката Goodyear. Иновации като Winter Grip Technology запазиха UltraGrip 9+ и Performance+ на Goodyear на върха в сектора, в който семейството UltraGrip печели от десетилетия. Тъй като Dunlop Winter Response 2 и Winter Sport 5 имат най-висок резултат в своите сектори, ние се гордеем с обхвата и възможностите на нашето портфолио от зимни гуми.”

Лоран Колантонио, регионален технологичен директор за EMEA в Goodyear