Начало Автомобили Goodyear показва в Женева EfficientGrip Performance с оценка „АА”

Goodyear показва в Женева EfficientGrip Performance с оценка „АА”

28
0

Goodyear представи новата гума EfficientGrip Performance с оценка „AA“ на международното автомобилно изложение в Женева. Моделът по-рано тази година излезе на пазара в осем размера.

Пускането на пазара на тази гума означава, че сега Goodyear е една от компаниите на пазара, които предлагат най-голям брой размери гуми с оценка „АА“според европейския етикет. Новите осем размера с оценка „АА“ допълват вече съществуващата гама от 53 размера EfficientGrip Performance на Goodyear с оценка „ВА“.

„AA“ етикетът представя най-високата оценка според европейския етикет и показва, че гумата е с оценка „А“ за горивна ефективност и сцепление на мокро. Оценка „А“ за горивна ефективност означава, че съпротивлението при търкаляне на гумата е намалено. Пускането на пазара на гуми с оценка „АА“ потвърждава позициите на Goodyear на пазара сред лидерите в етикетирането, както и непрестанния ангажимент на компанията към иновациите.

Ние се ангажирахме с етикетирането през 2012 година и продължаваме да виждаме ползата от гумите с висока оценка за нашите клиенти и за обществото като цяло“, коментира Лий Джуниъс, директор “Връзки с обществеността” в Goodyear. “Днес ние потвърждаваме този ангажимент, предлагайки гуми, които печелят най-високите оценки според етикета. С това показваме ангажимента на Goodyear да помогне за намаляване на разхода на гориво, благодарение на ниското съпротивление на търкаляне, и за подобряване безопасността чрез сцеплението на мокро. В същото време ние продължаваме да искаме от ЕС по-голямо приложение на етикетирането, т.к. днес ние знаем, че настоящите критерии на етикета са чудесен подход за информиране на потребителите за ползите на гумите. Въпреки това, етикетът показва само три от критериите, докато при разработването на нашите продукти ние тестваме и оценяваме повече от 50 критерия, за да осигуримбезопасен, солиден и висококачествен продукт на пазара.“

Goodyear беше първата компания, която представи на пазара концептуалните „АА“ гуми през май 2012 на първия ден от доброволното изпълнение на наредбата за етикетирането. От представянето на тези гуми, Goodyear продължи да разработва технологии за по-нататъшното подобряване на конструкцията на гумите и структурата на протектора, както  и да оптимизира производствения процес.

Развълнувани сме да предложим новите осем размера „АА“ гуми на пазара. Нашият ангажимент е да предлагаме иновации и отлично качество на гумите и благодарение на гаматаEfficientGripPerformanceние продължаваме да надграждаме този ангажимент днес“, коментира Ханс Врижсен, маркетинг директор Goodyear Европа.

Новите осем размера гуми EfficientGrip Performance с оценка „AA“ са: 204/55RI6 94W XL, 204/55RI7 95V XL, 215/55RI6 97H XL, 215/55RI6 97W XL, 215/55RI7 98W XL, 225/50RI7 98V XL, 225/55RI7 101W XL и 225/60R16 102W XL.