Начало Форум Горещо време очаква екипите във Франция

Горещо време очаква екипите във Франция

1697
0
Пол Рикар, Гран при на Франция
снимка: Пирели

Гран при на Франция се завръща в календара на Формула 1 след миналогодишното си отсъствие заради пандемията от коронавирус. Според метеорологичната прогноза времето ще е слънчево и много топло. Само в неделя се предвиждат повече облаци, но температурите ще останат високи. И за трите дни от състезателния уикенд според метеоролозите ще е горещо – между 28 и 32 градуса максимална стойност на температурите. Възможност за дъжд има в неделя преди обяд, но се очаква по време на състезанието да не вали.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Пирели ще предостави на отборите гуми от средата на гамата си за Формула 1: C2, C3 и C4, съответно като хард, медиум и софт. Това е същият избор, който е направен и през 2019 г. за последната надпревара на пистата Пол Рикар. Износването на гумите на френското трасе е сравнително ниско. Преди две години победата е спечелена със стратегия с едно спиране в бокса – старт с медиум и смяна с хард до финала.

През 2019-та има 29 изпреварвания след първата обиколка на състезанието – под средната стойност за сезона. Изпреварванията са трудни, кола за сигурност излиза сравнително рядко.

„Връщаме се към комбинацията от гуми, използвана за първите два старта от настоящия сезон“, отбеляза спортният директор на Пирели Марио Изола. „Това е най-универсалното съчетание и затова пасва добре на пистата Пол Рикар, където има интересна комбинация от завои.“