Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Горещото време ще е ключовият фактор за избора на стратегия

Горещото време ще е ключовият фактор за избора на стратегия

32
0
Валенсия,Гран при на Европа

Изключително горещото време през този уикенд ще е ключов фактор при избора на стратегия, сподели още с пристигането на трасето във Валенсия шефът на Ферари Стефано Доменикали дори преди да е облякъл фирмения екип.

По небесносиня фланелка Фред Пери Доменикали бе заобиколен от журналистите с въпроси за стратегията, която не успя в предишното състезание в Канада.

Гумите ще са различни, характерът на пистата е различен и очаквам напълно различен подход от всички – заяви Стефано, който обясни, още че Ферари ще се опитат да се преборят за първата позиция с използването на нови елементи.

След това започна обсъжда с италианските колеги предстоящия мач на Скуадра Адзура с Франция от европейското първенство по футбол, докато на екраните в моторхоума течаха кадри от подготовката на отбора.

Във Валенсия Ферари ще използват в тренировките нови предно и задно крила, нов под с изменен дифузьор, който да дава по-добри ефекти с новата позиция на ауспусите, която ще е развитие на версията от Канада.

На уличната писта питът е по-дълъг, а това означава, че стоп повече ще бави повече пилотите.

Според данните на Лотус се изразходват средно по 2,58 кг гориво, а 10 кг бензин повече носят загуба от 0,31 сек на обиколка.

Двигателите са натоварени на пълна газ в продължение на 59,1% от всеки тур, като повечето завои са остри и натоварването на спирачките е голямо.

Всичко това съчетано с факта, че в момента температурата във Валенсия е 33 градуса, асфалтът е нагрят до 38 и се очаква да става все по-горещо в следващите дни, наистина обещава интересна битка в стратегиите и този уикенд.