Начало Други Победа за Дилман в GP2 на спринта в Бахрейн

Победа за Дилман в GP2 на спринта в Бахрейн

35
0
Давиде Валсеки,Луис Разиа,Том Дилман

Том Дилман от екипа на Рапакс успя да спечели победата в спринта днес в Бахрейн. Второто място остана за Луис Разиа от екипа на Арден, а победителят от основното състезание вчера, Давиде Валсеки (DAMS) е трети.

Дилман успя да поведе още на старта след като влезе начело в първия завой, изпреварвайки стартиралия до него на първа позиция Маркус Ериксон (iSport). Отзад се водеше сериозна битка между Естебан Гутиерес (Лотус) и Фабио Лаймер (Racing Engineering). Гутиерес опита да изпревари опонента си, спирайки твърде късно от вътрешната страна на завоя, но стъпил на бордюра. Двамата почти се докоснаха, но удар между тях не последва. Заради това че се намира на бордюра, мексиканецът не успя да спре достатъчно навреме и докосна намиращия се пред него болид на Гидо ван дер Гарде (Катерам) и го завъртя. И докато Луис Разиа успя да се отърве от суматохата в първия завой и да излезе на трета позиция, то Джони Чекото (Barwa Addax) отпадна от състезанието след инцидента.

Дилман водеше пред Ериксон, който скоро бе настигнат и изпреварен от Разиа и Рио Хараянто (Карлин). Зад него все пак оставаха Давиде Валсеки и Гутиерес. Но не за дълго. Първо Гутиерес се хвърли в борбата, успявайки да стигне третата позиция, като изпревари Валсеки, Ериксон и Хараянто. В последствие пък италианецът, който победи и в трите състезания състояли се тази година тук, направи същото с шведа и малайзиеца. Гумите на Валсеки бяха в добро състояние след всички тези събития, докато Гутиерес бе използвал целия им ресурс. В резултат на това пилотът на DAMS успя да изпревари и този на Лотус и да се изкачи на третото място.

В края на състезанието положението на върха стана интересно. Дилман, който водеше с 5,5 сек пред Разиа износи прекалено гумите си и само за няколко обиколки преднината му се стопи. Три обиколки преди края водеше само с 0,9 сек, но натискът на Разиа не даде резултат и новобранецът успя да спечели победа, следван от бразилеца и Валсеки.

Назад местата се разпределиха между Гутиерес, Фелипе Насър (DAMS), Хараянто, Ериксон и Лаймер.

В генералното класиране Валсеки води след третия кръг със 107 т., следван от Разиа (83), Гутиерес (54), Макс Чилтън (45) и Фабио Лаймер (41).