Начало Автомобили G-Power направиха специални версии на БМВ М3 в чест на победата на...

G-Power направиха специални версии на БМВ М3 в чест на победата на марката на Нюрбургринг

87
0

Немската тунинг компания G-Power създаде две специални версии на БМВ М3, които са направени в чест на победата на БМВ Моторспорт в 24-те часа на Нюрбургринг тази година.

Според компанията първият модел – М3 GT2 S, има за цел да се конкурира успешно с модели като Порше 911 GT3 RS, докато вторият – М3 Торнадо CS е нещо като малко „по-цивилна“ версия на GT2 S.

И двете коли могат да се движат по пътищата, но са предназначени предимно за ползване на писта. Основната промяна при тях е добавянето на компресор SK II CS, който виждаме и в Алпина В6 GT3 и чиято цена е около 10 800 евро. Естествено добавянето му е наложило и промяна на еърбокса, интеркулера и системата за всмукване на въздух. А същевременно освен още малко мощност, новата титаниева изпускателна система намалява и теглото с 26 килограма.

Така и двете коли вече имат мощност от 600 к.с. и въртящ момент от 580 Нм и скорост от над 320 км/ч.

Разликите между двата модела са преди всичко в купето. При GT2 S то е изцяло карбоново, като по този начин се спестяват допълнителни 150 кг.

Точно поради тази причина GT2 S ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди, докато на Торнадо CS са нужни допълнителни две десети за същата процедура.

Базовата цена на по-бързия модел започва от 139 495 евро, а тази на Торнадо CS все още не е обявена.