Начало Автомобили G-POWER обърнаха внимание и на БМВ моделите Х5 М и Х6 М

G-POWER обърнаха внимание и на БМВ моделите Х5 М и Х6 М

142
0

G-POWER имат репутация на тунинг компания, доработваща винаги доста сериозно моделите на БМВ, както откъм дизайн, така и откъм мощност. А ето че сега специалистите са готови и с новите си две разработки, базирани на спортните SUV модели на баварците – Х5 М и Х6 М. И двата автомобила са сходни с TYPHOON моделите на G-POWER, които бяха представени през тази година, като визия.

Те имат карбонови предни престилки и въздушни отвори, предни капаци от кевлар, карбонови странични престилки и дифузьори. Компанията пък твърди, че новите изпускателни системи, които е поставила на двата SUV-модела, имат далеч по-плътен и мощен звук от стандартните. Джантите и при двата автомобила имат размер от 23 цола, но Х6 М може да бъде оборудван и с 22-инчови колела по желание на клиента. Окачванията им пък могат да бъдат снижени с до 30мм.

Двигателят, който е еднакъв и при двата модела, е с повишена от 550 на 600 к.с. мощност, а въртящият момент вече достига 700Нм. Ускорението също е идентично – 100 км/ч от място се достигат за 4,5 секунди, а максималната скорост надвишава 300 км/ч.

Интериорните ревизии пък включват спортен волан, нов уред за измерване на скоростта с дизайн на G-POWER, както и редица карбонови детайли.