Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Градският съвет на Лонг Бийч обсъжда завръщане във Формула 1

Градският съвет на Лонг Бийч обсъжда завръщане във Формула 1

35
0
Гран при на САЩ,Остин

В днешния ден може да бъде взето важно решение за завръщането на Лонг Бийч във Формула 1. Градският съвет на 460 хилядния град, който често е описван като аналогът на Монако в САЩ, ще разглежда за първи път проекта предложен от Бърни Екълстоун преди около 10 месеца. Англичанинът е направил това предложение посредством писмо до кмета и до бившия организатор на надпреварата в града.

Според местният вестник Inland Valley Daily Bulletin това може да стане най-рано през 2016 г., но преди това има сериозни препятствия, които трябва да бъдат преодолени. Не на последно място е и въпросът, къде може да бъде вкарано в календара подобно състезание при положение, че се провежда надпреварата в Остин и идеята за Ню Джърси стане действителност. За парите дори и не се отваря дума.

Необходимите съоръжения и трасето няма да се изграждат с обществени средства, а от Grand Prix Association. Асоциацията организира Индикар и договорът ѝ изтича през 2015 г. След миналогодишния успех, благодарение на генералното спонсорство на Тойота обаче продължението на договора за организиране изглежда доста логично. Все пак в момента текат преговори.

„Организацията на състезание от Формула 1 е доста скъпо нещо“, знае много добре Джим Микаелиан, който е председател на Grand Prix Association. „Дори само да задвижим нещата ще трябва да бъде образувана нова финансова структура.“