Начало Избрани Гран при на Канада- възможни стратегии, налични гуми и коментари по време...

Гран при на Канада- възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

2360
0
Гран при на Канада 2022
снимка, Пирели

Гран при на Канада е девети кръг от сезон 2022 в F1. Състезанието се провежда на пистата Жил Вилньов край Монреал. Това ще бъде първа надпревара от световния шампионат на това трасе след сезон 2019. Причината за това прекъсване бе пандемията от коронавирус.

Макс Верстапен спечели дъждовната квалификация на пистата Жил Вилньов. До него на първа редица ще застене ветеранът Фернандо Алонсо. Зад тях от втора редица ще потеглят Карлос Сайнц и Люис Хамилтън. Изненадващо на трера редица застават Кевин Магнусен и Мик Шумахер. Четвъртата редица бе заета от Естебан Окон и Джордж Ръсел, а петата- Даниел Рикиардо и Гуаню Жу.

Серхио Перес ще стартира 13-ти след като катастрофира в квалификацията в Канада. Шарл Льоклер и Юки Цунода са на последните две стартови позиции заради смяна на задвижващи системи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от F1 Grand Prix du Canada (@f1gpcanada)

Oт доставчика на гуми за F1 Пирели посочват, че най-бързата стратегия при суха писта в Канада ще бъде с едно спиране в бокса. Условието е пилотите да стартират с медиум и след това да направят смяна с хард в периода 22-28 обиколка. Втората опция е потегляне със софт за първите 17-22 тура и после слагане на хард до края на надпреварата.

Има и трети алтернативен вариант, който е с два питстопа Той включва потегляне с медиум, смяна с хард от 15-та до 20-та обиколка и накрая стинт със софт.


Всички състезатели разполагат с голямо количество сликове заради дъждовните съботни сесии на пистата Жил Вилньов.