Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Абу Даби – възможни стратегии, налични гуми и коментари...

Гран при на Абу Даби – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

2582
0
Гран при на Абу Даби, Яс Марина
снимка: Пирели

Гран при на Абу Даби е 22, последен кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2021 г. Надпреварата се провежда на пистата Яс Марина.

Макс Верстапен е на полпозишън за финалното състезание от сезона. До него на първа редица ще е съперникът му за титлата тази година Люис Хамилтън. Двамата са с различни типове гуми за началото на състезанието. Пилотът на Ред Бул е със софт, този на Мерцедес – с медиум.

На втора редица ще се наредят Ландо Норис (Макларън) и Серхио Перес с втория Ред Бул. Карлос Сайнц (Ферари) е пети, а до него е вторият Мерцедес с Валтери Ботас.

Според доставчика на гуми Пирели най-бързата стратегия има два варианта. При първия се стартира с медиум за 19 до 26 обиколки, след това се слага хард до финала. Другият вариант е потегляне със софт (13-20 тура) и пак хард до края на състезанието. Две спирания в бокса според изчисленията са по-бавна стратегия. Възможно е потегляне със софт (12-18 обиколки), хард (32-42 об.) и медиум. Друг вариант е медиум за 17-23 тура, хард (36-43) и пак медиум до карирания флаг.