Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер пред Верстапен във втората тренировка за Гран при на Австралия

Льоклер пред Верстапен във втората тренировка за Гран при на Австралия

4377
0
Гран при на Австралия
снимка: Пирели

Шарл Льоклер завърши втората тренировка начело с време от 1:18.978. Той бе с 0.245 пред Макс Верстапен. След като в по-ранната тренировка Карлос Сайнц оглави сесия за пръв път от началото на сезона, пилотът на Ферари остана трети във втората сесия. Фернандо Алонсо пък се нареди четвърти като дори бе начело за кратко.

Температурата на въздуха по време на тренировката бе 21 градуса, а тази на асфалта 31. Шансът за дъжд пък бе 40%.

Голяма част от пилотите излязоха в първите минути като след първите пет минути начело бе Шарл Льоклер с 1:20.898 на около две десети и половина пред Сайнц. И двамата използваха гуми медиум.

Единствено Себастиан Фетел остана в бокса след като двигателят му се повреди в края на първата тренировка. Това наложи смяна на задвижващата му система и механиците на Астън Мартин работиха по колата по време на цялата сесия.

Стюардите пък отбелязаха инцидент между Сайнц и Строл като последният попречи на обиколката на пилота на Ферари. Междувременно бе съобщено, че Сайнц е получил официално предупреждение за същото от стюардите след първата тренировка.

Към средата на сесията пък Алонсо излезе временно начело пред Сайнц с 0.031.

Около 15 минути преди края на тренировката Льоклер и Верстапен бяха съответно първи и втори. Времето на Шарл бе 1:18.978, а Макс бе на около две десети и половина зад пилота на Ферари. Нидерландецът се оплака от проблеми с презавиване на колата по-рано в тренировката.

Сесията бе временно прекъсната десет минути преди края, след като част от колата на Ланс Строл се отчупи.

Класирането се запази до края на тренировката, като ето как се класираха пилотите: