Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Австрия получи официално одобрение от местните власти

Гран при на Австрия получи официално одобрение от местните власти

131
0
Ред Бул Ринг
снимка: Ред Бул

Провеждането на състезанието за голямата награда на Австрия на пистата Ред Бул Ринг получи одобрение от местните власти в провинция Щирия, потвърди Харалд Шнедл, който е в областната управа. 

Гран при на Австрия бе включена в официалния календар на Формула 1 за сезон 2014, одобрен от Световния съвет на ФИА през декември миналата година. Надпреварата е насрочена за 20-22 юни, като Шнедл обясни пред австрийския вестник Клайне Цайтунг, че броят на посетителите ще е ограничен до 225 000 души и за трите дни на надпреварата.

Първото състезание от Формула 1 на австрийското трасе (тогава носещо името Остерайхринг) се провежда през 1970 г. и е спечелено от Джаки Икс с Ферари. На пистата се провеждат състезания от Формула 1 до 1987 г., когато поради опасения за сигурността трасето е премахнато от календара за следващия сезон. След като пистата е закупена от австрийската телекомуникационна компания А1 и по-късно осъвременена (Херман Тилке променя конфигурацията й) и преименувана на А1 ринг, тя се завръща в календара на Гран при през 1997 г. Последната надпревара там е през 2003-та. През следващата година собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц става и собственик на А1 ринг, която след нови реконструкции и подобрения на съоръженията бе официално открита през 2011 г. с името Ред Бул Ринг. От тогава насам трасето е било домакин на кръгове от шампионатите DTM, Формула 2, Формула Рено и др.