Начало Форум Гран при на Бахрейн – F1 се връща на Сахир за първи...

Гран при на Бахрейн – F1 се връща на Сахир за първи кръг от сезон 2021

6704
0
Гран при на Бахрейн
графика: Пирели

Гран при на Бахрейн ще е първи кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2021 г. Първенството ще започне на пистата Сахир, тъй като планираният първоначално първи старт – този в Мелбърн, Австралия – бе отложен за ноември.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Пирели ще предостави три типа гуми от средата на гамата си за Гран при. C2 ще е хард за уикенда на Сахир, C3 – медиум, а C4 – софт

Смесите са същите като за миналогодишната Гран при на Бахрейн, която се състоя преди четири месеца. Конструкцията на гумите обаче е нова. Повечето отбори работиха основно с точно тези три типа по време на предсезонния тест, провел се преди малко повече на седмица пак на пистата в Близкия изток.

Новите гуми за 2021 г. са конструирани с цел повишаване на издръжливостта. Това им позволява да се използват при по-ниско налягане.

„Само четири месеца след двете състезания в Бахрейн и две седмици след предсезонния тест там се завръщаме на пистата Сахир за първия старт от 2021 г.“, отбеляза спортният директор на Пирели Марио Изола. „По време на тренировките доста екипи работиха с избраните за предстоящия уикенд смеси. Условията в изпитанията обаче не бяха съвсем репрезентативни за състезанието. Освен това отборите работиха по различни програми, тоест е трудно да се правят някакви заключения.“