Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Бахрейн ще е състезателен уикенд като всички останали, категоричен...

Гран при на Бахрейн ще е състезателен уикенд като всички останали, категоричен е Райконен

36
0
Кими Райконен

Гран при на Бахрейн ще е като всяко друго състезание, твърди Кими Райконен ден преди началото на свободните тренировки на пистата до Манама. Лично той ще се фокусира върху това да спечели точки, ако е възможно и подиум, но не и върху протестите, раздиращи кралството и притесняващи доста хора във Формула 1.

Финландецът бе поредният пилот, заявил, че не се чувства застрашен в страната и не се притеснява за сигурността си там.

Нямам проблеми в Бахрейн. Мястото е същото като последния път, когато идвах тук. Всички ще се състезават. За мен това ще е уикенд като останалите, нищо не се променя – допълни Райконен.

Той не коментира твърденията, че стратегията му в Китай с две спирания в бокса може би е била грешка.

Не планирахме така нещата за Китай, но станалото станало. Опитахме, не се получи. Гумите всъщност бяха с доста добро поведение, но ситуацията изглеждаше доста тежка, тъй като останалите бяха с по-свежи комплекти. В крайна сметка бяха толкова износени, защото останах с тях твърде дълго време, а не защото колата ни не бе добра – обясни отново световният шампион за 2007 г.

Кими се чувства по-добре при по-високите температури в Бахрейн и предположи, че те ще паснат по-хубаво и на Лотус Е20 в сравнение с хладното време на трасето до Шанхай.

Ще видим какво е положението по време на уикенда. Надявам се да сме в челото на колоната и да се борим за точки и подиум. Досега резултатите ни не бяха толкова добри, колкото искахме. Дребни грешки в квалификацията могат да ти костват скъпо. Нито един отбор обаче не доминира, в състезанията се случват страшно много неща и това прави ситуацията по-сложна, но и по-интересна. Дано ни даде и по-добър шанс – каза още Райконен.