Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Белгия остава в календара на Формула 1 до 2015...

Гран при на Белгия остава в календара на Формула 1 до 2015 г.

51
0
Спа-Франкоршамп

Гран при на Белгия остава в календара на Формула 1 до 2015 г. (включително), след като бе подписан нов договор между местното правителство и Formula One Group. Сделката принципно бе договорена по-рано тази година, а сега е финализирана с подписването на контракта.

Цената за провеждането на надпреварата е била намалена. Точни данни не се посочват, но изявлението е на министъра на финансите на провинция Валония Жан-Клод Маркур.

Моето желание бе да намаля разходите на валонския регион. Постигнахме целта си – обясни Маркур.

Той допълни, че плановете за ротация на старта на Спа-Франкоршамп със състезание във Франция загинали след загубата на Никола Саркози на президентските избори и смяната на държавната администрация. Френските социалисти, които са на власт в момента в страната, възложиха проучване за евентуално състезание на Маникур.

Организаторите на белгийската Гран при имат сериозни финансови проблеми от доста време. През последните години на пистата не идват достатъчно хора, въпреки че тя е една от най-обичаните в целия календар. Този сезон бе съобщено, че билетите са разпродадени.