Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Бразилия слага начало на нов етап в живота на...

Гран при на Бразилия слага начало на нов етап в живота на Хамилтън

83
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън вярва, че последният кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1 ще отбележи нов етап в живота му след най-трудната година в кариерата му. Пилотът на Макларън нарече 2011-та сезон на израстване за себе си. Световният шампион за 2008 г. се озова в центъра на безброй скандали, имаше избухвания и куп сблъсъци по пистата и извън нея, беше обвиняван в агресивно и опасно каране, личният му живот също не бе особено спокоен – раздели се с приятелката си Никол Шерцингер. Всичко това обаче накарало Люис да осъзнае какво е важно за него: състезанията от една страна и приятелите и семейството му от друга.

Намирам се в много положително състояние на духа. Щастлив съм, че съм тук. Имам страхотни спомени от пистата. Но последните няколко дни, които изкарах в Лос Анжелис, като цяло бяха изключително позитивни и означаваха повече и от победа в надпревара. В момента имам много положителна енергия – обясни Хамилтън. – Чувствам, че този уикенд е началото на бъдещето ми, нов етап за мен. Все едно е първата надпревара за сезона или поне старт на следващ период в живота ми.

Англичанинът сподели, че наскоро е водил разговор със свой близък приятел и е споделил колко трудна е била 2011 г. за него.

Той ми каза: Не трудна, а година на израстване. Това всъщност е едно от най-положителните неща, които научих този сезон. Наистина пораснах, извадих си куп заключения и мога да продължа на чисто. Усещам се прекрасно относно бъдещето. Сега се чувствам абсолютно подготвен за шампионското предизвикателство догодина и всъщност всичко стартира още от тук. Следващият сезон ще е интересен – каза още Хамилтън.