Начало Избрани Гран при на Франция ще се проведе при засилени мерки за сигурност

Гран при на Франция ще се проведе при засилени мерки за сигурност

2105
0
Гран при на Франция 2022
снимка, Алфа Ромео

Гран при на Франция ще се проведе при засилени мерки за сигурност. Домакин на състезанието е пистата Пол Рикар. Това се случва след съобщенията за злоупотреби и тормоз, които се появиха в предишния уикенд на Ред Бул Ринг.

По време на предишната Гран при в Австрия е имало случаи на зрители, които са се сблъскали с тормоз или неприемливи коментари на пистата. Част от тях споделиха своите проблеми в социалните мрежи по време на паузата преди надпреварата на Пол Рикар.

F1 заклейми това поведение и заяви, че приема много сериозно такива действия. Поради това организаторите във Франция предприеха действия и въведоха редица специфични мерки за сигурност на Пол Рикар.

Като за начало ще има присъствие на повече служители по сигурността на трибуните във Франция, както и в зоните за зрители. Целта на засилената охрана на Пол Рикар ще бъде да следи за поведението на феновете и да се намесва при необходимост.

Феновете на Пол Рикар ще могат да разчитат на телефонните линии за помощ SOS около пистата. Те ще бъдат обслужвани от обучен персонал по сигурността, който ще оказва помощ при дадени злоупотреби.

Промоутърът на Гран при на Франция също така ще насърчи феновете да проявяват уважение един към друг. По време на уикенда ще се показват послания на големи екрани, разположени около пистата Пол Рикар.

Макс Верстапен и Даниел Рикиардо бяха недоволни от обидите и освиркванията по време на уикенда в Австрия. Междувременно Себастиан Фетел следи тази тема отблизо и изказа своето мнение за злоупотребите и тормоза от страна на феновете. Малко преди началото на уикенда във Франция, пилотът на Астън Мартин заяви, че подобно поведение не е нищо ново в такива спортове. Все пак германецът се радва  да види, че все повече хора се противопоставят на обидите.

Може би на пистата идва едно поколение, което се оплаква от това и онова, вдига шум и използва различни платформи, за да се жалва“, каза той.

Чудесно е да видим хора, които имат смелостта да се изправят. Когато научим за това ще можем да направим нещо по въпроса.“

Такива неща се случват по време на всички големи спортни събития. Така че не е нещо ново.“

Промяната е повече от навременна. В момента няма място за обиди, тормоз и други подобни негативни действия“, добави Фетел.