Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Корея пропада

Гран при на Корея пропада

65
0
Гран при на Корея

Минути преди началото на днешната квалификация в падока на пистата Марина Бей се заговори, че Гран при на Корея пропада и няма са се проведе след месец, както бе планувана в календара.

Шефовете на трасето се срещнаха по-рано днес с Чарли Уайтинг и са му обяснили, че то няма да е готово навреме. По принцип инспекцията и хомологирането на пистата бяха насрочени последно за 28 септември, като точно Уайтинг трябваше да извърши проверката.

Прессекратарят на ФИА Александра Ширен също е потвърдила, че изглежда състезанието няма да се състои. Все още обаче нямо официална информация.

Гран при на Корея трябваше да дебютира тази година в календара, но изграждането на трасето и инфраструктурата около него закъсняха. Пресаташето на Ред Бул Брита Рьоске сподели за ClubS1 още вчера, че след теста на Карун Чандок с кола на тима наскоро, никак не е оптимист, че всичко ще е наред, защото на места дори не бил поставен горният слой на асфалта, а липсвали и всички бордюри.

Самата писта в Корея, намираща се на около 400 км от Сеул и далеч от друг голям град, будеше притеснения по принцип у хората в падока.