Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Корея ще се състои, убеден е Екълстоун

Гран при на Корея ще се състои, убеден е Екълстоун

32
0
Гран при на Корея

Бърни Екълстоун вече е убеден, че Гран при на Корея ще се проведе без проблеми в края на този месец. Съмнения относно надпреварата на новото трасе Йеонгам съществуват от доста време, а последната инспекция на техническия делегат на ФИА Чарли Уайтинг е насрочена за дните веднага след старта в Япония, а окончателното решение се очаква преди 13 октомври.

– Аз ще съм там (в Корея – б.р.), светът ще гледа и ще има страхотно състезание. Провежда се, точка по въпроса. Те (организаторите – б.р.) имаха проблеми, но направиха чудеса в последните седмици. Бяхме във връзка. Видях снимки и най-горният слой асфалт е положен. Ще минат инспекцията – убеден е Екълстоун, цитиран от британския вестник Дейли Експрес.

Междувременно организаторите на Гран при на Корея изпратиха нови снимки на главната трибуна и старт-финалната права, направени преди ден с желанието да демонстрират свършената работа.

Състезанието е особено важно на настоящия етап от шампионата, тъй като разликите между първите петима пилоти във временното генерално подреждане са много малки. От отборите коментираха, че ще приемат решението на ФИА, но оборудването им тръгва за Корея в понеделник след Гран при на Япония.