Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Маями може да няма и през 2020 г.

Гран при на Маями може да няма и през 2020 г.

794
0
Планът за трасето в Маями
Планът за трасето в Маями

Състезание за Гран при на Маями от Формула 1 може да не се състои и през 2020 г. То е планирано да бъде част от календара за следващата година. Местният съд обаче отложи отново гласуването за това дали събитието да бъде одобрено или не.

А това поставя под сериозно съмнение дали надпреварата изобщо ще е я има в близко бъдеще. Собствениците на спорта от Либърти Медия искат в календара да присъстват 2 състезания в САЩ. И желанието им беше кръг в Маями да има още през тази година.

Това обаче не се случи, като се смята, че основният проблем е противопоставянето на местните жители срещу предложената конфигурация на трасето в града. А политиците искат да разгледат подробно техните претенции и съображения, а не да одобрят трасето по бързата процедура.

Първоначално градската управа на Маями трябваше да гласува „за“ или „против“ състезанието на 26 юли миналата година. Гласуването обаче беше отложено за септември. Тогава стана ясно, че то няма да се случи през 2019 г.

Последва ново отлагане на вота за 28 март тази година, но и на тази дата не е имало гласуване. Смята се, че следващата насрочена дата е 19 май. Но дори тогава състезанието да бъде одобрено, то е малко вероятно да бъде включено в календара за 2020 г.

Гран при на Маями има много противници след останалите сегашни домакини на състезания. Причината е, че от Либърти Медия предлагат на организаторите изключителни изгодни условия, без да бъде плащана такса за домакинство.