Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Нидерландия ще е с публика, призоват я да е...

Гран при на Нидерландия ще е с публика, призоват я да е гостоприемна

2465
0
Феновете на Макс  Верстапен
Феновете на Макс  Верстапен

Гран при на Нидерландия ще се проведе пред пълни трибуни. Това обявиха организаторите след среща с представители на властите. Състезанието няма да пропадне за втора поредна година, поради тежките ограничения заради COVID пандемията. Спортният директор на надпреварата Ян Ламерс увери, че всичко върви по план. Засега няма причина за промяна, въпреки нарастващия брой заразени в страната.

„Благодарение на мерките, предприети от правителството, с нетърпение очакваме състезанието -заяви Ламерс пред NU.nl. – Надяваме се и очакваме, че спортните събития ще се провеждат след 1 септември, както сме свикнали. Не се притесняваме. Въпросът е да имаме доверие в протоколите които ще следваме.“

Постоянен контакт с правителството на Нидерландия

Кабинетът в оставка обяви, че всички многодневни събития до 1 септември ще бъдат отменени поради коронавируса. Състезанието за Гран при на Нидерландия от Формула 1 на Зандвоорт обаче е насрочено за между 3-ти и 5-ти септември. Така се очаква дюните около пистата да бъдат препълнени, с билите изкупени още преди година.

„Има постоянни консултации и контакт с правителството – допълва още Ламерс. – Това е от взаимен интерес, защото правителството също е много гордо и ентусиазирано за провеждането на Гран при. Но все пак обстановката трябва да го позволява“.

Организатороте на Гран при на Нидерландия обявиха, че без публика няма как да проведат състезанието, защото нямат възможност без билети да покрият разходите си.

Призив и за добро отношение към Люис Хамилтън

„Трябва да изненадаме Хамилтън със спортсменство и гостоприемство – заяви Ламерс. – Той е бивш пилот във Формула 1 и познава отлично света на Гран при. Напрежението между Люис и 23-годишния кумир на страната Макс  Верстапен силно се увеличи след инцидента между тях на Силвърстоун. Развитието на квалификацията и събитията на първия завой в Унгария бяха посрещнати още по-разгорещено от почитателите на Верстапен. Но Ламерс се надява, че въпреки това Хамилтън ще бъде посрещнат с уважение. Той призовава за това сънародниците си.

„Нашият спорт трябва да сближава и не бива да имаме хулигански ситуации като във футбола. Това е странна емоция, не може да мразиш някого защото е играч на Аякс или играч на Фейенорд. Логично е всеки да има своите предпочитания. Но нека го правим цивилизовано и се справим с това. Бих искал дори да изненадаме Хамилтън с гостоприемство. Говорим за седемкратен световен шампион, който може да бъде сравнен с Лионел Меси или Кристиано Роналдо. Трябва да ги приемете с големи аплодисменти на всеки стадион, независимо от един инцидент.”