Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Русия в Сочи от 2014 г.

Гран при на Русия в Сочи от 2014 г.

223
0
писта,Сочи

В присъствието на премиера Путин бе подписан договор с шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун за провеждане на Гран при на Русия в периода 2014 до 2020 г. Мястото е Сочи, където през 2014 г. ще има зимни Олимпийски игри.

Сключването на договора бе предшествано от продължителни преговори, последните от които се проведоха по време на уикенда за Гран при на Сингапур. В разговорите е участвал и вицепремиерът на Русия Дмитрий Николаевич Козак.

Радваме се, че съдбата на старта от Формула 1, за който мечтаеха не само Сочи, но и цяла Русия, се решиха успешно„, каза губернаторът на Краснодар Александър Ткачев.

Съгласно подписания договор пистата ще бъде създадена в Олимпийския парк и ще е проектирана отново от Херман Тилке. Тя ще включва част от пътната мрежа и специално построени участъци. Дължината ще е около 5,5 км

Гарант на сделката е руското правителството.

Премиерът Владимир Путин изрази надежда, че строителствотио на трасето ще даде допълнителен импулс на руските спортисти и младежи. Той напомни на Екълстоун, че преговори са водени от времето на Леонид Брежнев.

„Накрая, след десетилетия преговори, стигнахме до решение на въпроса“, каза Путин. Министър-председателят отбеляза още, че „за нас това е важно събитие с оглед на ефективното използване на всичко което ще създадем за Олимпийските игри през 2014 г.“