Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Русия може да не е в Сочи след 2020...

Гран при на Русия може да не е в Сочи след 2020 г.

2123
0
снимка Мерцедес

Гран при на Русия може да не се провежда в Сочи след 2020 г. Това съобщава популярното издание racefans.net. Състезанието се състоя за първи път през 2014 г., а 2 години по-късно бе подписано удължение на договора до 2025 г. Идния уикенд ще бъде 6-ото поред състезание в Русия.

Плановете за промяна на трасето в Сочи обаче може да наложат смяна на домакина за Гран при във Формула 1. Предвижда се да бъде построена нова зала за концерти през 2021 г., което ще наложи промени в конфигурацията.

Според плана тя ще бъде съкратена до едва 2 км. А това ще я направи твърде къса за Формула 1. В новия си вид тя би била подходяща за домакинство на състезание от Формула Е.

В момента се строи нова писта в околностите на Санкт Петербург, която може да замени Сочи като домакин на Гран при на Русия. Според руски медии президентът на страната Владимир Путин подкрепя именно това трасе като потенциален заместник на Сочи.

Смята се, че шефовете на спорта са уведомени, че може да има промяна на трасето, което да приема състезанието в Русия в бъдеще.