Начало Форум Гран при на Тоскана – възможни стратегии, налични гуми и коментари по...

Гран при на Тоскана – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

1746
0
Муджело
снимка: Пирели

Гран при на Тоскана е девети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2020 и състезание №1000 в историята на Ферари. Състезанието ще се проведе на пистата Муджело, която се притежава от италианския тим.

Според Пирели най-бързата стратегия ще бъде с два стопа. За нея пилотите ще трябва да стартират с гуми софт, които да сменят след 19 обиколки с медиум. С него пилотите ще трябва да направят 21 обиколки, преди да сложат най-меката смес отново за последните 19 обиколки от състезанието.

Друг, но по-бавен вариант, е отново стартиране със софт, който да бъде сменен в 16-а обиколка за медиум. След 21 обиколки той трябва да бъде заменен с нов комплект от същата смес.

Двете по-бавни опции са само с едно спиране в бокса. В по-бързата от тях, пилотите трябва да стартират със софт, който да сменят след 22 тура за хард до края на състезанието.

Ето и комплектите гуми, които пилотите имат на разположение:

Люис Хамилтън потегля от полпозишън пред Валтери Ботас, Макс Верстапен и Александър Албон. Пети ще стартира Шарл Льоклер за Ферари в състезание номер 1000 за отбора.