Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Великобритания под въпрос

Гран при на Великобритания под въпрос

39
0

Бъдещето на Гран при на Великобритания във Формула 1 е под въпрос заради финансови проблеми. Състезанието на пистата Силвърстоун може да отпадне от календара в близко бъдеще. Причината е, че организаторите все още не са платили на управляващия търговските права Бърни Екълстоун таксата си за участие в календара на Формула 1 за този сезон, която е около 16 млн паунда.

За да гарантират, че плащането ще бъде направено през следващата година, организаторите от Силвърстоун се нуждаят от банкови гаранции. На този етап Екълстоун все пак е постигнал съгласие с организаторите за отлагане на плащането от 2015 г. за догодина. Това ще гарантира поне провеждането на надпреварата и през 2016 г.

„Те (организаторите) ще ни платят за тазгодишното състезание догодина, заяви британският милиардер. – Съгласихме се на такъв вид разсрочено плащане. Правим каквото можем. Те имат договора, за който питаха и искаха, който е много поносим, спрямо тези на другите домакини. Това, което ме притеснява, е, че когато банката забележи, че има проблем, ще вдигне банковата гаранция. В момента я имаме, но не знам дали тя ще остане.”