Начало Автомобили Great Wall Hover H6 на върха в SUV сегмента в Китай

Great Wall Hover H6 на върха в SUV сегмента в Китай

291
0
Great Wall,Hover H6

Great Wall Hover H6, който се очаква да бъде произвеждан в модерния автомобилен завод на „Литекс Моторс” край Ловеч, се изкачва на върха в SUV сегмента в Китай. По данни на Китайската пътническа автомобилна асоциация през септември са били продадени 15 068 броя само от модела H6 на гиганта Great Wall Motors – най-много сред всички регистрирани продажби в класа.

През септември в Китай са били продадени общо 173 200 SUV модела, което е със 17,1% повече в сравнение с миналата година. По брой продажби Hover H6 заема първото място, следван от останали популярни модели от този клас. Топ петте представителя са реализирали общо 59 724 SUV автомобила.

Независимо от резултатите на Hover H6, представянето на Great Wall Motor също е много добро. Компанията е продала 55 600 броя автомобили през септември – с 54,6% повече в сравнение със същия месец миналата година. Сред тях 29 600 броя са SUV модели, 17 200 – градски Great Wall модели и 9,798 пикапа. Звездата в семейството на Hover – H6 отново е най-продаваният модел през предходния месец.

Great Wall Hover H6 е ново поколение SUV. Този високопроходим автомобил се задвижва от съвременен комън рейл дизелов двигател с обем 2,0 литра, мощност от 143 к.с., максимален въртящ момент от 310 Нм. и 6-степенна скоростна кутия. Hover H6 e с изразени офроуд възможности. Модерният външен дизайн и просторният и комфортен интериор го превръщат в практичен SUV, подходящ както за града, така и за дълги пътувания извън него. При Hover H6 са използвани едни от най-модерните технологии за управление, комфорт и сигурност, което гарантира безопасно и удобно шофиране. Моделът е отличен с 5 звезди на C-NCAP тест за безопасност, като качеството му е подчертано и от редица награди, включително и отличието „Модел на годината” за 2012 г. в Китай. Автомобилът е и №1 по продажби в азиатската страна.

Great Wall Motors (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС.