Начало Автомобили Great Wall Hover H6 стана Модел на годината в Китай

Great Wall Hover H6 стана Модел на годината в Китай

108
0
Great Wall Hover H6,Грейт Уол

SUV моделът на Great Wall Hover H6 спечели наградата Модел за 2011 г. на независим производител на годишните Автомобилни награди на CCTV в Китай. Конкурсът се провежда за седма година от водещата китайска телевизионна компания, Китайският център за автомобилни технологии и проучвания и др. Журито се състои от 100 съдии, сред които 30 авторитетни автомобилни екперти от Китай, 50 автомобилни журналисти и 20 представители на автомобилни компании. Всеки модел се оценява чрез тестове и гласуване, а класацията е едно от най-престижните и популярни автомобилни събития в Китай.

Наградата беше връчена на г-жа Ван Фън Йн, президент на Great Wall Motor.

Китайските независими марки на пазара постигнаха напредък и по отношение на качество, и на технологии и това не остана незабелязано от потребителите, медиите и пазара. Тази награда е не само публично признание за Great Wall Motor и Hover, но и ни мотивира да правим още по-добри и големи неща – заяви г-жа Ван Фън Йн.

Тя сподели още, че Great Wall Motor ще продължи да инвестира в проучвания за технологични иновации и в управление на качеството на продуктите.

Според данни на Китайската асоциация за леки автомобили Hover е на първо място на SUV пазара в страната 9 поредни години. Hover H6 се позиционира като практичен SUV автомобил. Моделът предлага високи технологии, с които не може да се похвали друга кола от този клас, като интелигентна система за контрол, GPS система с гласов контрол, функция cruise control, помощен спирачен механизъм, система за следене на налягането на гумите и много други.

Президентът на GWM заяви, че фокусът върху SUV моделите е част от корпоративната стратегия на Great Wall Motors. В момента Hover е водеща марка в категорията си на китайския пазар и има за цел да е сред трите най-продавани SUV модела в света до 2020 г.

Очаква се Hover H6 да бъде предложен и на пазара в България от Литекс Моторс в края на 2012 г. В момента у нас компанията предлага Hover H5, който е с богато ниво на оборудване и подчертани офроуд възможности.