Начало Автомобили Great Wall Motor ще представи нови SUV модели и електрически автомобил в...

Great Wall Motor ще представи нови SUV модели и електрически автомобил в Пекин

207
0

Китайският автомобилен гигант Great Wall Motor ще представи нови SUV модели и електрически автомобил на предстоящото авто шоу в Пекин през м. април 2012 г. Компанията, чиито автомобили с марката Great Wall се произвеждат и в завода на Литекс Моторс в България, ще демонстрира още 6 собствени разработки на двигатели, както и 2 собствени концепции на скоростни кутии на изложението. Щандът на компанията ще бъде разположен на 2000 кв. м. площ и на него ще бъдат изложени общо 20 автомобила.

В SUV сегмента, където Great Wall Motor е лидер в Китай, освен автомобила на годината Hover H6, ще бъдат представени два нови модела – компактният Hover M4, луксозният Hover SC60, както и концептуален модел на малък SUV автомобил. На авто шоуто ще бъде изложен и автомобилът, с който компанията взе участие в Рали Дакар и постигна рекордното за китайска компания седмо място в най-трудното рали в света.

На изложението Great Wall Motor ще представи и първия си електрически автомобил – моделът C20EV, както и концепция за хибридно задвижване.

В последните години компанията инвестира значителни ресурси в изследвания и развойна дейност чрез собствения си изследователски център. В резултат на това са създадени 6 разработки на собствени двигатели, които също ще бъдат показани в Пекин. Сред тях са двигателят GW4G15B от типа WT, изработен изцяло от алуминий, с oбем 1,5 л. и 150 к.с.; 2-литровият агрегат GW4C20 с директно впръскване и турбо компресор и 218 к.с., 1,3-литровият мотор с два турбо компресора GW4B13 и 150 к.с., и малолитражният двигател GW3G10T с обем от 1,0 л. и 103 к.с. Освен изброените бензинови агрегати, компанията ще представи и две собствени концепции на скоростни кутии под имена DCT и 6MT.

По време на изложението ще се проведе и годишна среща на международните дилъри на Great Wall Motor. Тази година в нея ще участват над 260 представители от около 80 страни.