Начало Автомобили Great Wall направи световна премиера на Хавал Е на изложението в Пекин

Great Wall направи световна премиера на Хавал Е на изложението в Пекин

60
0
Пекин

Great Wall направи световна премиера на авангардния хибрид Хавал Е на автомобилното изложение в Пекин. На салона има над 12 000 китайски и над 1000 чужди журналисти, отразяващи последните новости в индустрията, представени там.

Хавал Е е със 180 киловата обща мощност (245 к.с.). Каросерията е на практика изцяло от пластмаса, армирана с въглеродни нишки. Прозорците са от специално стъкло, наречено PC Glass, разработено от германската компания Байер АГ и отличаващо се с 40% по-ниско тегло от познатите досега в автомобилната индустрия. На покрива на автомобила инженерите на Great Wall са монтирали слънчев панел, осигуряващ енергия за климатика и другите електронни системи на модела.

Бе показан и напълно електрически С20 ЕV. На щанда бяха представени новите модели SUV на марката Ховър 6 и 7. Ховър 6 ще се произвежда и у нас до края на годината.

Всички китайски производители представят сериозно количество модели – от огромни модели с дизайн на Чайка, до малки Гили и много решения за електрически и хибридни модели.

Пазарът в Китай пък е вече почти 18 млн. автомобила на година и има марки като Кадилак, а в луксозния клас лидер е Ауди с 308 808 продажби приз 2011 г. Тазгодишният салон в Пекин е най-големият и най-важният в историята на изложението. Най-голямото предизвикателство за организаторите се оказа да поберат всички експонати на местни и чуждестранни производители, желаещи да покажат новостите в гамите си. Местните компании вече имат около 30% пазарен дял.