Начало Автомобили Great Wall показа 6 модела SUV в Шанхай

Great Wall показа 6 модела SUV в Шанхай

101
0

Great Wall показа 6 модела SUV на щанда си на автомобилното изложение Шанхай, като най-интересни за европейския потребител са премиерите на Hover H2 и H8, а заводът на Литекс Моторс у нас бе удостоен с престижно отличие.

В периода на салона Great Wall Motors проведе международна дилърска конференция. На нея българският автомобилен производител Литекс Моторс, който си партнира с китайския автомобилен гигант, беше удостоен с престижно отличие – „Най-добър завод в мрежата на Great Wall Motors“. Литекс Моторс получава приза за втора поредна година.

Една от най-важните премиери на GWM в Шанхай пък е компактният SUV H2. Това е нов концептуален модел на китайския автомобилен гигант и е първа пълна разработка на немския дизайнер Андреас Дойтел (ръководител на дизайнерския отдел на Great Wall Motors от 2011 г.). Н2 ще даде конкурентно предимство на Great Wall в най-успешния в Европа сегмент на компактни SUV.

Друга премиера, която скоро би могла да зарадва европейските потребители, е престижният модел Н8 в сегмента на големите SUV-ове. Н8 вероятно ще бъде позициониран като флагман на марката с изключително ценово предимство в сегмента. Двата модела се очаква да бъдат пуснати на китайския пазар през 2013 г. и да допълнят успеха на Н6 – най-продаваният SUV на най-големия автомобилен пазар в света – китайския. Производството на Н6 ще започне в завода на Литекс Моторс през втората половина на настоящата година.

На шанда на Great Wall са представени общо 23 модела. GWM показаха и студията на SUV модела H7. Изключително иновативен, модерен и елегантен високопроходим автомобил с дължина малко под 4,8 м, който ще бъде предлаган и с хибридно задвижване. В оборудването влизат редица екстри, отговарящи на най-модерните технологии за управление, комфорт и сигурност в автомобилната индустрия.