Начало Автомобили Great Wall с няколко премиери на автосалона в Пекин

Great Wall с няколко премиери на автосалона в Пекин

80
0

Най-голямата частна автомобилна компания в Китай – Great Wall, която е и единственият производител на коли в нашата страна чрез партньорите си от Литекс Мотърс, представи 17 експоната от 8 различни моделни гами и 4 двигателя на 13-ия автомобилен салон в Пекин (Китай).

Видимо бе съсредоточаването на вниманието на щанда върху гамата на Haval, от която са показани Haval Coupe, Haval Coupe C и най-голямото SUV-семейство, включващо луксозните H8 и H9, компактния H2, обновен H6, H6 Sport, както и участвалият в Дакар автомобил H8.

H8 и H9 са премиерите на Great Wall в Пекин, където дебютира и Haval Coupe.

Това е концептуален модел, който ще е водещ в спортната серия на марката. Той е дело на международен технологичен екип.

Има съвсем нов стил и интегрира в едно функционалната концепция на настоящите SUV-ове на пазара с бъдещите естетични изисквания в сегмента. Моделът съчетава в себе си гените на високопроходим автомобил с тези на спортна кола и комфорта на лимузина, което извежда на съвсем ново ниво работата на Great Wall.

Концепцията ще използва хибридно задвижване, като ще може да измине дистанция от 50 км само на електрическа енергия.

Coupe C пък е демонстрация за дизайнерски компактен SUV. В него е използвана нова концепция, резултатът от която е силно визуално послание. Линиите са избрани така, че екстериорът да е динамичен. Моделът е с много силно задвижване – 2-литров, турбодвигател с директно впръскване. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8 секунди. Трансмисията е шестепенна, лека за управление и с намалено време за смяна на предавките. Допълнителните технологии включват система за предотвратяване на удари, помощ за слепите места при движение, безключова система за достъп, стартиране с бутон, двузонов климатик, EPB, панорамен покрив.

Haval H9 е първият супер луксозен SUV модел в Китай със силно крос-кънтри представяне. Стилът е малко променен, но остава елегантен. Моделът е с два двигателя – 2 л и 3 л турбо. Разполага със система, разпознаваща терена на движение. Има 7 места, разпределени в три реда, удовлетворяващи изискванията на широк кръг потребители. Автомобилът е оборудван с редица подпомагащи управлението му системи, както и такива за развлечение, които го превръщат в перфектен вариант както за движение из града, така и за приключения през уикенда.

Haval H2 е компактен градски модел от гамата и се радва на сериозно внимание от страна на клиентите. Централната конзола е под формата на буквата Т с 8-инчов LCD дисплей с множество функции – видео, камера за обратно виждане, навигация и т.н. Предоставя на потребителите множество варианти за интериорни и екстериорни решения – така, че да пасне максимално на индивидуалните изисквания на всеки човек. Разполага с 1,5Т двигател и 6-степенни трансмисии (механична и автоматична). Има вариант и със задвижване на четирите колела.

Haval H6 е с фейслифт за пекинското автоизложение, като подобренията са и отвън, и отвътре. С нов външен вид и интериор е и Haval H6 Sport.

Сред особено интересните експонати е и моделът Haval H8, който участва тази година в най-голямата надпревара за издръжливост – рали Дакар. Това бе пето поредно участие на марката в състезанието, в което екипът на автомобилния производител спечели осмо място. Отборът имаше и друго, забележително постижение – това, че стана първият китайски екип, спечелил отсечка от Дакар.