Начало Автомобили Great Wall влезе официално на пазара в Македония

Great Wall влезе официално на пазара в Македония

33
0
Great Wall

Официално представяне на автомобилите Great Wall, произвеждани в завода на Литекс Моторс край Ловеч в България бе проведено в началото на ноември в Скопие, Македония. Премиерата организира официалният вносител на марката за Македония – Толту.

По време на събитието бяха направени презентации на вносителя за местния пазар, на българския автомобилен производител Литекс Моторс, както и на основните параметри и характеристики на моделната гама автомобили Great Wall.

Македония е първият пазар извън България, на който Литекс Моторс навлиза официално с произвежданите и предлаганите от компанията автомобили Great Wall. Българският автомобилен производител планира да разширява присъствието на своята продукция и на останалите съседни пазари, както и на други пазари в Европа.

Great Wall Motors (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят, включително държави от Европейския съюз. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС.