Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грешка на Кими му струва победата

Грешка на Кими му струва победата

41
0

Грешка при изпреварване коства победата на Кими Райконен днес на Албърт парк, заяви самият пилот след финала. Финландската звезда на Макларън обясни, че си е съсипал гума, което от своя доведе до сериозни вибрации в предницата и от там – до откачане на елемент от предното крило. В края на надпреварата темпото му не бе достатъчно, за да настигне Фернандо Алонсо.

След единия рестарт изпреварих Дженсън и блокирах предните колела в първия завой, успявайки да остана пред него. За щастие колата остана бърза, държах се добре спрямо темпото на Фернандо, но загубих компонент и се забавих. За късмет имахме достатъчно време да сменим носа, но пък между мен и него имаше затворени с обиколка пилоти – обясни развитието на надпреварата за себе си Кими.

Въпреки че загуби Гран при на Австралия, финландецът е окуражен от конкурентноспособността на Макларън:

Ако нямахме проблеми, щях да се боря за победата. Прегледът на времената на обиколка показва, че имаме достатъчно скорост.

Междувременно Хуан Пабло Монтоя не видя карирания флаг след доста напрегнатия и за него следобед.

На отиване към грида направих грешка и се завъртях. За късмет стартът бе отменен и заех стартовата си позиция. По време на единия сейфти кар обаче пак се завъртях, което ми коства две места. Накрая, когато успях да овладея колата при излизането извън бордюра, се активира система, която изключва двигателя и това беше всичко – заяви колумбиецът.