Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грешка попречила на Строл да се пребори за място на подиума

Грешка попречила на Строл да се пребори за място на подиума

985
0
Ланс Строл
Ланс Строл, снимка: Рейсинг Пойнт

Грешка на Ланс Строл в края на състезанието за Гран при на Германия му е попречила да се пребори за място на подиума. Това заяви пилотът на Рейсинг Пойнт след края на надпреварата на Хокенхайм.

Канадецът първи от всички пилоти постави сликове в последната фаза от надпреварата, когато трасето отново изсъхна. Това се оказа страхотно стратегическо решение, което го изведе на първо място.

После обаче той бързо бе изпреварен от Макс Верстапен. А след това негова грешка позволи и на Дани Квят да го задмине. В последните обиколки пред него мина и Себастиан Фетел. Така Строл в крайна сметка остана 4-и.

„Когато тимът ми съобщи, че съм първи, бях с тези гуми вече 2 обиколки на пистата, но продължавах да губя температура в тях и нямах достатъчно сцепление, обясни Строл.

– А другите пилоти бяха с нови и по-добре загрети сликове. Така първоначално темпото ми не беше добро.

Но след като нещата се оправиха и гумите загряха, имах много добра скорост и бяхме в борбата за място на подиума. Но допуснах грешка на завой 8 и това позволи на Квят да ме изпревари. Ако това не се беше случило, щях да съм на подиума.“

Строл обаче призна, че изборът да сложи първи сликове от всички пилоти в края е било първото правилно стратегическо решение за цялото състезание. Преди това той и екипът му са сбъркали 4 или 5 пъти. И това е била причината канадецът да се озове последен.