Начало Top Moto News Грезини официално потвърди Алдегер за 2025 и 2026 г.

Грезини официално потвърди Алдегер за 2025 и 2026 г.

60
0
Фермин Алдегер
Фермин Алдегер, снимка Грезини

Грезини официално потвърди Фермин Алдегер за 2025 и 2026 г. Испанецът подписа двугодишен договор и ще кара си партнира с Алекс Маркес. В същото време италианският отбор удължи партньорството си с Дукати за още два сезона.

Присъединяването на Алдегер към семейството на Дукати беше обявено в средата на март. Младият испанец подписа двугодишен договор с марката от Болоня. Въпреки това не се знаеше в кой от сателитните отбори на Дукати ще кара през следващия сезон.

Първоначалният план беше Алдегер да отиде в Прамак. Италианският отбор обаче реши да прекрати отношенията си с Дукати и да работи с Ямаха от следващия сезон. По този начин пред Алдегер останаха възможностите да отиде в Грезини или VR46.

По-рано този месец VR46 обяви, че догодина ще разчита на Фабио Ди Джанантонио и Франко Морбидели. Следователно Алдегер трябваше да отиде в Грезини. Отборът обаче тепърва трябваше да потвърди официално привличането на младия талант.

Днес Грезини официално потвърди, че Алдегер ще бъде част от тима през 2025 и 2026 г. Той ще заеме мястото на Марк Маркес, който отива в заводския тим на Дукати. Алдегер ще си партнира със сънародника си Алекс Маркес. Двамата ще карат спецификация Десмоседичи GP24.

„Изключително съм щастлив, че се присъединявам към семейството на Грезини. Това е невероятна възможност да дебютирам в MotoGP с най-добрия мотоциклет на стартовата решетка, както и с фантастичен отбор, който е имал много емблематични пилоти“, сподели Алдегер.

„Надявам се бързо да се запозная с GP24. Ще трябва да подходя стъпка по стъпка. Нямам търпение за първия тест във Валенсия. Бих искал да благодаря на Надя и Джиджи за доверието, което ще оправдая“, добави испанският пилот.

Междувременно беше обявено, че Грезини ще работи с Дукати до края на 2026 г.

„Семейният дух е концепцията, на която се основава нашият отбор. Тя се отнася за цялата ни история в световните първенства. За нас е огромно удоволствие да посрещнем един от най-обещаващите млади таланти в сериите“, каза Надя Падовани.

„Нашата цел ще бъде да го защитим и да му помогнем да си проправи път към такива резултати, които ни отличават. Той ще бъде с нас през следващите два сезона. Дукати също ще остане в гаража ни поне до 2026 г. Ще бъдем двойно по-щастливи, така че добре дошъл в отбора, Фермин“, добави собственикът на Грезини.“

„Много сме щастливи да удължим партньорството си с Грезини до 2026 г. Екипът, ръководен от Надя Падовани, успя да постигне големи цели през последните години, като същевременно показа цялата си сила и професионализъм“, заяви Джиджи Дал’Иня.

„Екипът на Грезини Рейсинг също така изведе няколко състезатели – някои от тях съвсем млади – на победния път. Ето защо сме сигурни, че това е идеалният отбор, който ще посрещне Фермин Алдегер и ще го съпътства в дебютния му сезон в MotoGP. Бих искал да благодаря още веднъж на Надя и на цялото семейство на Грезини. Очаквам с нетърпение още вълнуващи моменти заедно“, допълни генералният мениджър на Дукати.

В момента Алдегер кара в Moto2 за тима на Speed Up Racing. 19-годишният пилот спечели два старта от началото на сезона и е пети във временното класиране.