Начало MotoGP News Грезини Рейсинг разкриха новите мотори и разцветка за 2022

Грезини Рейсинг разкриха новите мотори и разцветка за 2022

565
0
Грезини Дукати
Грезини Дукати, снимка Грезини Рейсинг

Отборът на Грезини Рейсинг показа новите мотори и разцветка за сезон 2022 в MotoGP.  Това се случи на онлайн церемония, която се излъчваше на живо в социалните медии. Екипът, който е основан и развит от Фаусто Грезини се завръща в кралския клас като независим отбор след седемгодишно отсъствие.

Този проект се ръководи от Надя Падовани Грезини, която пое контрола над тима след смъртта на нейния съпруг Фаусто Грезини в началото на 2021. Пилотите на отбора са Енеа Бастианини, който се завръща в италианския тим. Негов съотборник е новобранецът Фабио ди Джанантонио, който прави своя дебют в MotoGP.

И двамата състезателите ще карат мотори Дукати Десмоседичи GP21, с който вече направиха тест на пистата Херес. Бастианини вече доказа колко може да е конкурентен през 2021. Същевременно Фабио направи добро впечатление преди началото на новата кампания.

Фабио ди Джанантонио ще един от първите, които ще излязат на пистата Сепанг по време на първия предсезонен тест за сезон 2022. Неговият екип ще бъде на трасето с новата разцветка, дело на Алдо Друди.

„Новите цветове на мотора са много специфични. Когато ги видях за пръв път ми се сториха странни, но след като ги зърнах на живо, мога да кажа, че са невероятни. Такъв страхотен мотор не може да бъде друго, освен много бърз. След около двадесет дни започват тестовете. Нямам търпение отново да съм на борда на моето Дукати. Вече свикнах с тима по време на изпитанията на Херес. Имахме шанс да се опознаем по-добре и да работим заедно. Мога да кажа, че имам страхотен екип. Очаквам един много интересен сезон и вярвам, че ще постигнем страхотни резултати. Нямам търпение за старта на новия сезон“, сподели Енеа Бастианини.

Енеа Бастианини
Енеа Бастианини, снимка Грезини Рейсинг

„2022 е точно зад ъгъла. Това ще бъде първият ми сезон в MotoGP. Очаквам всичко да бъде страхотно. Ще имам много да уча. Очакванията ми са да се развивам състезание след състезание. Кой знае, може и да постигна добри постижения. След няколко седмици започват тестовете в Малайзия и Индонезия. Нямам търпение отново да карам този красив звяр. Зимната пауза винаги е твърде дълга. Броя дните и часовете, които остават до началото на кампанията. Моторът е грандиозен. Може би е най-красивият, който съм виждал и карал. С този уникален цвят изглежда като ретро машина от 70-те. Със сигурност на пистата ще бъдем лесно разпознаваеми. Всичко е особено оригинално и красиво. Емоцията е уникална“, заяви Фабио ди Джанантонио.

Фабио ди Джанантонио
Фабио ди Джанантонио, снимка Грезини Рейсинг

„Най-накрая представяме проект, в който силно вярвахме и работихме без прекъсване през последната година. Ние сме много мотивирани. Затова решихме да бъдем първият отбор, който бе официално представен. Вярвам, че нашите мотоциклети са красиви. Надявам се всички останали да ги харесат. Знам, че Фаусто ни гледа отгоре и се гордее с нас. Ние сме едно голямо семейство. Енеа и Фабио са в страхотна форма и нямат търпение да започнат. Целта ни е да сме в челото на при независимите отбори и понякога да присъстваме в закрития парк“, каза Надя Падовани Грезини. 

Енеа Бастианини и Фабио ди Джанантонио
Енеа Бастианини и Фабио ди Джанантонио, снимка Грезини Рейсинг