Начало MotoGP News Отборът на Грезини ще използва мотори на Дукати през следващите две години

Отборът на Грезини ще използва мотори на Дукати през следващите две години

202
0
Дукати
снимка, Дукати
Екипът на Грезини Рейсинг обяви, че ще използва машини на Дукати от сезон 2022. По-рано през тази година те обявиха, че приключват седемгодишното си партньорство с Априлия след края на настоящата кампания. От началото на 2015 година, тимът отговаряше за заводската програма на Aприлия и се ползваше с пълната подкрепа на италианския производител. Той обаче реши да стартира пълна заводска програма през 2022 година, което остави Грезини без мотори.

Една от опциите преди тима бе да продължи своето партньорство с Априлия, но вече като сателитен екип. Вдовицата на Фаусто Грезини и неговите деца, които поеха контрол над тима след неговата кончина по-рано тази година предпочетоха да сменят своя партньор и заложиха на Дукати. Пилотите на отбора ще са Енеа Бастианини и Фабио Ди Джанантонио. Това ще бъде втори сезон на Бастианини, който спечели титлата в клас Мото2 през миналата година. Също така Ди Джанантонио ще направи своя дебют в кралския клас. До момента италинеца има една победа и два подиума през тази година.

„За всички нас това е много емоционален момент. Усилията ни през последните месеци се сляха със силните емоции да осигурим бъдещето на Грезини Рейсинг и сега сме изключително горди и щастливи да направим официалното съобщение. Това е проект роден от ценностите на Фаусто, върху които той изгради тази институция. Моите благодарности отиват на първо място към Кармело Еспелета, който направи всичко по силите си ние да не се чувстваме сами през последните месеци, и към Дукати за вярата в нашия проект. Сигурна съм, че Фабио и Енеа ще дадат всичко от себе си си за да развеят високо флага на тима“, заяви вдовицата на Фаусто Грезини – Надя Падовани, която зае ролята на собственик и ръководител на тима след кончината на съпруга си Фаусто.