Начало Рали Григор Григоров ще прави тестове с автомобил от R5

Григор Григоров ще прави тестове с автомобил от R5

93
0

Григор Григоров ще направи двудневен тест в Словения с автомобил от клас R5. Това ще се случи следващата седмица, като изпитанието е замислено от дълго време. Григоров ще изпробва Пежо 208 R5, който е по-горна генерация автомобил спрямо сегашното му Пежо 208 R2. Последното също ще бъде тествано.

Екипът е изключително доволен от възможността, дадена им известния състезател Рок Тюрк. Той ще предостави R5 автомобила си и всички натрупания знания и опит с цел по-доброто представяне на Григор до края на годината и подготовката му за Европейския рали шампионат в категория Junior U27 за сезон 2019.

„В Словения ще тестваме нови настройки на нашето Peugeot 208 R2 и ще го подготвим по най-добрия начин с помощта на нашия добър приятел Рок Тюрк за предстоящите състезания до края на годината. Отделно, ще изпробвам възможностите и лимитите на автомобила от клас R5, към който се стремя усилено и уверено занапред, обясни Григоров.

Първите ми впечатления от него ще са от изключителна полза за развитието ми като пилот. Много съм благодарен на Рок за възможността и смятам, че за да се развиваме като пилоти заедно напред и нагоре. Международните приятелства и добрите взаимоотношения с колеги трябва да са приоритет на всекиго, апелирам към това.“

На теста ще бъдат изпробвани и специфични настройки върху специален участък, подходящ за асфалтовите състезания от Европейския рали шампионат. Екипът на Grigorov Racing благодари на генералните си спонсори Enekod и Risk Engineering за възможността да направи този тест, както и на Рок Тюрк и отбора му за съдействието.