Начало Moto News Роси: Това е моят мотор

Роси: Това е моят мотор

219
0
Валентино Роси

След две неособено успешни години в Дукати, Валентино Роси се завърна в Ямаха. И веднага, още на първите тестове за тази година, Докторът показа, че претендентите за титлата през тази година ще трябва да се съобразяват с него. Освен че водеше в известен период от време в неофициалното класиране, италианецът в крайна сметка се класира четвърти на днешните тестове на Сепанг, като изоставането му от първия, Дани Педроса, бе под половин секунда.

„Аз съм много радостен след изтичането на този първи ден”, заяви Роси след края на днешния ден в Малайзия. „След две тежки за мен години определено имаше много неизвестни. Все пак още от началото бях доста бърз и успявах да подобря времето си при всяко излизане. Чувствам М1 така, все едно е правен по моите предпочитания. Определено се наслаждавах на днешния ден. Мога да кажа, че като за първи бе направо перфектен.

Работихме главно върху настройките и направихме позитивни крачки. Особено съм доволен, че съм близо до пилотите в топ 3. Следобед работихме главно върху частите за новия сезон. Имаме още работа, но потенциалът определено е голям.

Мога да кажа, че това е моят мотор. Най-добрият мотоциклет за моя стил на каране. Още от първите обиколки имах много добро усещане за нещата. Нивото обаче е много високо. Педроса и Лоренцо са много бързи. Марк Маркес също е невероятен.”

М1 се е променил сравнително малко от този каран от Роси през 2010 г. Благодарение на своите допълнителни 200 куб. см той разбира се разполага с повече мощност. Характеристиките му обаче според Роси не са се променили особено много.

„Машината определено е по-добра. Ямаха и Лоренцо са свършили чудесна работа в изминалите две години.”