Начало Рали Грьонхолм се притеснява за титлата

Грьонхолм се притеснява за титлата

3
0

Маркус Грьонхолм (Форд) сериозно се притесни за лидерството си във временното генерално класиране на световния рали шампионат, след като на практика отпадна от рали Япония, което се провежда този уикенд. В четвъртата отсечка за първия ден финландецът излетя от трасето, удари се в дърво и потроши колата си.
Катастрофата беше подобна на тази, която претърпях миналата година в Австралия, когато излетях от трасето и ударих пън. Сега стана на завой, който се взима на трета, на място в отсечката, за което си бях сменил записките малко по-рано. Тази година от там се минава по-бързо, защото има няколко отсечени дървета. Освен това цялото трасе бе покрито с ронлив чакъл и заради това се пързаляше – обясни Грьонхолм.
Лидерството му за короната при пилотите е сериозно застрашено при това положение, след като основният му съперник Себастиен Льоб (Ситроен) върви чудесно и бе втори в края на първия ден, на малко повече от 10 секунди от Мико Хирвонен (Форд). Трети за момента е Яри-Мати Латвала, също с Форд.