Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан оценява първия сезон на Хаас като позитивен

Грожан оценява първия сезон на Хаас като позитивен

21
0

Водещият пилот на Хаас Ромен Грожан оценява първия сезон на екипа си във Формула 1 като позитивен. Американският тим почти сигурно ще завърши на 8-а позиция в класирането при конструкторите, пред Рено, Заубер и Мейнър.

А за дебютен тим това не е никак лошо постижение. Всички 29 точки за екипа на Джийн Хаас до момента донесе именно Грожан, като 18 от тях дойдоха в първите 2 състезания от сезона. В хода на годината представянето на тима се влоши, но въпреки това французинът взе точки в още 3 състезания.

„Да спечелим 29 т. в първата ни година, да сме много пред Рено, Заубер и Мейнър, и не много далеч от Макларън и Торо Росо, това е голямо постижение за нас, каза Грожан. – Имахме някои наистина много добри възможности.

Никои от тях пропуснахме да реализираме, но като цяло годишния ни преглед е позитивен. Мисля, че опитът е много важен. И затова Джий и Гюнтер Щайнер (шефът на тима) искаха пилоти с опит да са част от проекта.”

Догодина съотборник на Грожан в Хаас ще бъде Кевин Магнусен. Датчанинът не бе сигурен в оставането си в Рено и реши да приеме предизвикателството на американския тим. Там той ще замени неубедителния Естебан Гутиерес, който не спечели точки досега.