Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Трябва да използваме по-добре колата и работата й с гумите

Грожан: Трябва да използваме по-добре колата и работата й с гумите

45
0
Грожан

Въпреки че през 2017 г. Ромен Грожан и тимът му Хаас имаха доста проблеми, французинът определи сезона като добър и в много отношения той откри напредък. Грожан заяви днес на пистата Яс Марина, че засега не съжалява за решението си да напусне тима на Рено и да се присъедини към американския екип.

„Вижте, отпред има 3 големи отбора и зад тях има много голяма група от екипи, които са в много малки разлики, каза Грожан. – Всичко зависи от конкретната работа на пистата, от използването на гумите, а ние имаме много работа в тази посока.

Просто трябва да успеем да използваме по-добре колата и работата й с гумите. Необходимо е да подобрим връзките между отделните звена, защото знаете, че една част от нещата идват от Маранело, друга от Англия и от Щатите.”

След като по-рано съотборникът му Кевин Магнусен обясни, че тимът няма инженери по гумите, че е твърде малък и няма същата експертиза, Грожан напълно потвърди това твърдение. Ромен обясни, че Хаас работи по тези проблеми и че догодина всичко трябва да е на ново ниво, защото със задвижващите системи на Рено, Макларън вероятно ще се върнат в челото.”

„За нас по-вероятна цел ще станат Уилямс и Форс Индия, като много зависи какво ще успеят да направят те през тази зима”, прогнозира Грожан. Той обясни още, че не вижда причина тимът да променя генерално концепцията на колата си за 2018 г., защото както виждаме при Мерцедес и Ферари, коли с различни философии постигат едни и същи резултати.

И вероятно всичко ще зависи най-вече от използването на новите меки гуми на Пирели, защото е недопустимо със суперсофт да се прави едно състезание, както през този сезон.