Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан замени Бътън като директор на асоциацията на пилотите

Грожан замени Бътън като директор на асоциацията на пилотите

50
0

Ромен Грожан замени Дженсън Бътън като директор на асоциацията на пилотите в Гран при (GPDA). Бътън беше избран на поста през 2013 г. и работеше заедно със Себастиан Фетел и председателя на асоциацията Алекс Вурц.

След като няма да има пълен сезон в F1 през тази година  Бътън сам реши да се оттегли от поста и ще бъде заместен от Ромен Грожан. Пилотът на Хаас беше избран след гласуване на членовете на асоциацията в Русия миналия уикенд.

„Горд съм да бъде избран от моите колеги за директор на GPDA, заяви Грожан. – Ние пилотите не винаги имаме едно и също мнение, но като група сме обединени в искането си за най-доброто за нашия спорт. Вярвам, че имаме важна роля и задължения да съгласуваме нещата един с друг и да подкрепяме акционерите в еволюцията на F1.“

Вурц от своя страна заяви, че Грожан е добре дошъл на позицията, а освен това похвали работата на Бътън, който той е свършил през годините за GPDA.

„Беше удоволствие да се работи с Дженсън, като той винаги поставяше интересите на пилотите и на спорта на първо място, каза Вурц. – През годините Ромен беше много активен член на асоциацията. Той има много идеи и енергия относно нашия спорт и аз го приветствам при нас.“