Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан бе абсолютно безгрешен, категорични са Лотус

Грожан бе абсолютно безгрешен, категорични са Лотус

40
0
Ромейн Грожан

Абсолютно безгрешно – така определиха състезанието на Ромейн Грожан от екипа му Лотус. Френският пилот на тима изпревари Марк Уебър на старта и в края на надпреварата удържа австралиеца.

Хейки Ковалайнен загуби аеропритискане по време на надпреварата и се наложи да спре в бокса за смяна на носа. В крайна сметка той финишира 15-ти.

Това беше наистина трудно състезание. Направих може би едно от най-добрите карания в кариерата си, за да задържа Марк. Чувството да укротиш поне единия бик в Тексас е страхотно, тъй като те очевидно бяха с най-бързите коли днес. Знаехме, че добрият старт е ключът към надпреварата, така че спечелването на позиция в първия завой бе важно. Колата бе фантастична от там нататък. Целият тим – и тук, и в Енстън – свърши великолепна работа. Виждам ги колко упорито се трудят всеки ден и когато се види разликата спрямо съперниците, то става ясно, че в момента сме най-добрият отбор след Ред Бул. А това място явно ми носи късмет! По това време миналата година разбрах, че съпругата ми е бременна, сега изравних най-доброто си класиране във Формула 1, така че нямам търпение да се върна и да разбера какво ще се случи догодина! – заяви Грожан.

Ромейн бе 100% перфектен във всеки един тур, каза от своя страна директорът операции на пистата Алан Перман. Той допълни, че Ковалайнен имаше проблеми с предното крило и KERS-а си, но пък стигна до финала и натрупа ценен опит с Е21 преди Бразилия.

Стартът ми не бе добър, макар след него да вървях прилично до първия питстоп. След това се появиха грижите, но не знаех какво точно става. Имаше проблем с аеропритискането, така че сменихме настройките на предното крило и това подобри ситуацията. После не можех да използвам и KERS-а. Ще прегледаме данните и се надявам да се справим по-добре във финалното състезание – сподели финландецът.