Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Тук успяваме да накараме гумите да работят както трябва

Грожан: Тук успяваме да накараме гумите да работят както трябва

461
0
Ромен Грожан
Ромен Грожан; снимка: Майкъл Потс

Пилотите на Хаас Ромен Грожан и Кевин Магнусен се наредиха седми и осми на стартовата решетка за Гран при на Испания. Американският тим за четвърти път от пет квалификации класира и двамата си състезатели в топ 10. Шефът на тима Гюнтер Щайнер бе доволен от резултата.

„Целият отбор се съвзе след трудностите в Баку и свърши прекрасна работа. Надяваме се да вземем точки утре”, допълни той.

Грожан изпревари съотборника си с 0,011 сек.

„Дано сме в тази форма и по време на състезанието. Тук успяваме да накараме гумите да работят както трябва. В тази област имахме проблеми напоследък, но сме доволни от днешния ден. Не сме твърде далеч от Ред Бул, а разликата спрямо колите зад нас е добра. Мисля, че можем да се гордеем с това. Всички познават тази писта чудесно и не е лесно да постигнеш нещо. Ние извлякохме максимума днес”, каза френският пилот.

Магнусен също смяташе, че е взел всичко възможно от автомобила си.

„Бяхме само на две десети от секунда от единия Ред Бул и сме пред всички в средата на колоната, така че съм доста доволен. Не сме съвсем сигурни за състезанието утре. Знаем, че на това трасе е трудно да се изпреварва”, каза той.

„Днес бяхме с 0,6 сек по-бързи от следващия тим в подреждането. Надявам се да задържим тези съперници и утре зад нас. Смятам, че надпреварата няма да е лесна, но според мен сме в чудесна позиция да вземем доста точки.”