Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан изненадан от оттеглянето на Булие

Грожан изненадан от оттеглянето на Булие

29
0
2013,Индия,Лотус,Ромен Грожан

На 24 януари Лотус обяви, че се разделя с тим шефа Ерик Булие, а само 5 дни по-късно от екипа на Макларън обявиха привличането му. Ромен Грожан определено е чул тези промени в своя екип с неудоволствие.

„Това бе сериозна новина и ни изненада изключително много“, обяснява Грожан пред Infosport+. Връзката на Грожан с Булие е сериозна, след като мениджърската фирма Gravity, на която бившият шеф на Лотус бе управител се грижеше за кариерата на младия французин до 2010 г., когато пое шефската позиция в Лотус.

„Това е сериозна възможност за него и аз разбирам решението му. Сега обаче трябва да намерим някого, който да го замести пълноценно. Той вършеше чудесна работа в нашия екип.“

За момента поста на тим шеф се заема от Жерар Лопес, който е и собственик на отбора. Говори се усилено обаче, че това е временно решение и е много вероятно да бъде направена пълна смяна и в екипа да бъде привлечен Мартин Уитмарш, който стана жертва на представянето на отбора от Уокинг през миналия сезон – най-лошата година за Макларън от 1980 г. насам. Оливие Кенел, бившият спортен шеф на Пежо също е възможен вариант за екипа от Енстън.