Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Лотус може да вземе победа този сезон, ако продължи да развива...

Грожан: Лотус може да вземе победа този сезон, ако продължи да развива Е20

34
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан не вижда причина отборът му Лотус да не спечели победа във Формула 1 през 2012 г., ако отборът продължи да развива болида Е20.

Французинът се качи на подиума за първи път в кариерата си в Бахрейн, а съотборникът му Кими Райконен бе втори. Двамата демонстрираха страхотна скорост на пистата Сахир.

Знаехме, че разполагаме с наистина добра кола още на предсезонните тестове. Първата квалификация в Мелбърн бе изумителна, тъй като станах трети, но там и в следващите стартове не се справихме перфектно, така че и заслужените резултати не дойдоха. Отборът работи упорито, за да има нови неща за болида, тъй като развитието ще е ключово този сезон. Наясно сме с качествата на Е20 и се стараем да направим колата още по-добра за следващите надпревари. И ако нещата се получат, може да вземем и победа тази година – заяви Грожан.

Той отново сподели колко щастливи са били всички от двойния подиум в Бахрейн. Лично за него това бе първо качване на почетната стълбичка във Формула 1 и му дава сериозна увереност за предстоящите битки.

В автомобилния спорт има както хубави моменти, така и спадове. В Китай и Бахрейн бяхме на ниво и знаем, че можем да постигнем още по-добри резултати нататък. Борбата ще е много близка, но титлата не ни е цел в момента. Всеки иска да направи най-доброто възможно представяне, но ние ще водим битка за четвъртото място при конструкторите – допълни Грожан.